Пахта хомашёсини ташувчи қурилмадан пахтани ҳаводан ажратиб олиш жараёнини ресурс тежамкор усулда моделлаштириш (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Мазкур мақола иш жараёнида сепараторнинг ишчи камерасига пахта ҳаво оқими билан кириб келиши ве ҳаводан ажралиш жараёнини амалий ўрганиб унга янгича конструксия ишлаб чиқилиб ва амалда синов ишлари олиб борилиб, янги коструксияни моделлаштирилган. Шу конструксияни яратиш ишлари моделаштирилиб амалий ишлар баён этилган. ишчи камерасидаги ўзгаришлар ва тиқилган пахтани шикастланиши, бошқа холатлар ўрганилиб унга ечим топилган