Баклажоннинг эртапишар биринчи авлод дурагайлари селекцияси (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Утган асрнинг 90 йилларидан бошлаб УзСПЭ ва КИТИ Сурхондарё таянч пунктида баклажон биринчи авлод дурагайлари селекцияси буйича тадкикотлдар олиб борилмокда. Натижада эртапишар F1 Замин дурагайи яратилиб 2009 йилдан Давлат нав синовидан утмокда.