Баклажоннинг эртапишар ва буртма нематодасига чидамли навлари селекцияси (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Ҳозирги кунда баклажон кенг таркалган сабзавот экинларидан бири булиб, асосан уни Хитой, Индонезия, Туркия, Япония, Филиппин, Миср, Таиланд ва Хиндистонда катта микдорда етиштирилади.1998 йилда ФАО берган маълумотида, дунё буйича 20,2 млн. тонна баклажон етиштирилган. Бу экин экилган майдон эса 1,2 млн. гани ташкил этган (Мамедов, Пивоваров, 2002). Баклажон меваси таркибида тузлар, темир, мис, калий, натрий, кобальт, марганец, витамин В1, аскорбин кислотаси, пектинлар саклайди.