NOORGANIK-MINERAL XOMASHYOLAR ASOSIDA ANTIKORROZION QOPLAMALAR OLISH TEXNOLOGIYASI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada noorganik-mineral xomashyolar asosida antikorrozion qoplamalar olish texnologiyasining ilmiy, texnologik va amaliy asoslari O‘zbekiston sanoati ehtiyojlari bilan bog‘liq holda yoritildi. Korroziya metall konstruksiyalar, quvurlar, rezervuarlar, texnologik jihozlar, transport vositalari va qurilish elementlarining xizmat muddatini qisqartiradigan, texnik xavfsizlik hamda iqtisodiy samaradorlikka bevosita ta’sir ko‘rsatadigan murakkab fizik-kimyoviy jarayondir.