DINAMIK ABC TAHLILI: BOZOR O‘ZGARUVCHANLIGI SHAROITIDA ZAXIRALARNI REAL VAQT REJIMIDA KLASSIFIKATSIYA QILISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada an’anaviy statik ABC tahlilining cheklovlari va o‘zgaruvchan bozor konyunkturasi sharoitida Dinamik ABC tahlilini joriy etish zaruriyati tadqiq etiladi. Maqolada zaxiralarni real vaqt rejimida (real-time) klassifikatsiya qilishning matematik modellari va algoritmlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — talabning keskin tebranishi va ta’minot zanjiridagi noaniqliklar sharoitida operatsion samaradorlikni oshirish va zaxiralar defitsitini minimallashtirish usullarini taklif qilishdan iborat. Dinamik yondashuv korxonalarga aylanma mablag‘larni yanada aniqroq boshqarish imkonini berishi isbotlangan.