ZAMONAVIY STRATEGIK REJALAR ISHLAB CHIQISHDA SUN’IY INTELLEKTNING AHAMIYATI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy strategik rejalashtirish jarayonida sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. AI yordamida ma’lumotlarni chuqur tahlil qilish, kelajakni prognozlash va strategik qarorlar qabul qilish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sun’iy intellektdan foydalanish korxonalarning ish samaradorligi va bozorlardagi raqobatbardoshligini sezilarli darajada oshiradi.