TERMODINAMIKA (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada termodinamikaning asosiy tushunchalari, qonunlari va ularning amaliy qo‘llanilishi yoritilgan. Energiya almashinuvi, issiqlik jarayonlari, tizimlar muvozanati hamda sanoat va texnikadagi ahamiyati keng tahlil qilingan. Termodinamikaning zamonaviy fan va texnologiyalardagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi.