ORAL SPEECH ACTIVITY AS A TYPE OF ACTIVITY AND AS A SKILL (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada og‘zaki nutq faoliyati inson faoliyatining muhim turi hamda murakkab ko‘nikma sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda og‘zaki nutqning psixologik, lingvistik va ijtimoiy jihatlari yoritilib, uning kommunikativ jarayondagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, nutq faoliyatining rivojlanish bosqichlari, unga ta’sir etuvchi omillar va o‘qitish metodlari tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy kommunikativ yondashuvlarning samaradorligi asoslab beriladi. Natijalar og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda interaktiv usullarning muhimligini ko‘rsatadi.