RAQAMLI IQTISODIYOTDA BUXGALTERIYA HISOBI VA AUDITNING INTEGRATSIYALASHGAN MODELI: SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA IQTISODIY XAVFSIZLIKNI TA’MINLASH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotda buxgalteriya hisobi va auditningintegratsiyalashgan modeli: sun’iy intellekt yordamida iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlash masalasimoliya, buxgalteriya va institutsional boshqaruvning integratsiyalashgan yondashuvi asosida tahlilqilinadi. Unda xalqaro standartlar muhokamasi, O‘zbekistonning 2021-2025 yillardagiraqamlashtirish dinamikasi hamda ma’lumot sifati va shaffoflik o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritiladi.Tadqiqot sun’iy intellekt, kasbiy hukm va komplayens dizayni javobgar institutlar doirasidauyg‘unlashgandagina yashirin iqtisodiyotga qarshi barqaror samara yuzaga kelishini asoslaydi