AQSHDA KICHIK BIZNESDA INNOVATSION FAOLIYAT TAJRIBASI: VENCHUR KAPITAL VA STARTAP EKOTIZIMI. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada rivojlangan mamlakatlarda kichik biznes subyektlarining innovatsion faoliyatini rivojlantirish tajribasi tahlil qilinadi. Xususan, AQShda shakllangan startap ekotizimi hamda venchur kapital bozorining innovatsion loyihalarni moliyalashtirishdagi roli o‘rganiladi. Tadqiqot natijasida kichik biznesda innovatsiyalarni rivojlantirishda venchur kapital investitsiyalari, ilmiy-tadqiqot xarajatlari va davlat grant dasturlarining muhim ahamiyatga ega ekanligi aniqlanadi.