SAMARQAND VILOYATIDA MAYMUNJON (RUBUS CAESIUS L.) MEVALARINING MORFOLOGIK VA BIOKIMYOVIY XUSUSIYATLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur tadqiqot Samarqand viloyatining agroiqlim sharoitida yetishtirilgan maymunjon (Rubus caesius L.) navlarining morfologik xususiyatlari hamda biokimyoviy tarkibini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda tikansiz maymunjon navlari — Jumbo, Thornfree, Karaka Black, Brzezina, Brazos, Chester va Cacanska Bestrna — tahlil qilindi.