KANAKUNJUT O’SIMLIGINING SHIFOBAXSH XUSUSIYATLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada kanakunjut o`simligi fiziologiyAsi dorivorlik xususiyati haqida ma`lumot keltirilgan . Kanakunjut qadimda ma`lum bo`lga o`simlik . Ma`lumotlarga ko`ra kanakunjut o`simligi  hozirda ham turli joylarda yovvoyi holda o`sadi. Har-xil tuproq- iqlim sharoitida o`sgani tufayli kanakunjutning xilma xil  shakllarda tarqalgan va O`zbekistondaxam mavjud. Kanakunjut (Ricinuc) sutlamadoshlar oilasiga mansub bo`lib ko`p yillik o`simlik , asosan,  moy olish uchun ekiladigan ekin . Kanakunjutning  o`q ildiz tizimi mavjud bo`lib ildizi tuproqqa 2-4 m gacha kirib boradi . Poyasi o`tsimon , ichi kovak, tik o`sadi .