O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA DAVLAT MOLIYASINI BOSHQARISH MEXANIZMI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasining davlat moliyasini boshqarish mexanizmining o‘zaro bog‘liq elementlari va ularning rivojlanish dinamikasi tahlil qilingan. Davlat moliyasini boshqarishning samaradorligi, fuqarolarga ko‘rsatiladigan davlat xizmatlarining sifatini oshirish, shuningdek, davlat budjeti va xazina tizimlarining samarali ishlashini ta’minlash bilan bog‘liq masalalar muhim ahamiyatga ega.