KO‘P HOMILALI HOMILADORLIKNING AKUSHERLIK XUSUSIYATLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqola ko‘p homilali homiladorlikning akusherlik xususiyatlarini yoritadi. Ko‘p homilali homiladorliklar zamonaviy sharoitda tobora ko‘proq uchray boshladi, bu esa ona hamda homilalar uchun yuqori xavf omillarini yuzaga keltiradi. Maqolada ko‘p homilali homiladorlikda kuzatiladigan asosiy perinatal va maternal asoratlar, ularning patologik mexanizmlari, shuningdek, klinik boshqaruv strategiyalari haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar taqdim etiladi. Bu mavzu akusherlar, perinatal mutaxassislar va tibbiyot talabalari uchun muhim bo‘lib, zamonaviy klinik amaliyot talablarini ham yoritadi.