SEMENT ISHLAB CHIQARISHDA INNOVATSION FILTR VA ASPIRATSIYA TIZIMLARINING SAMARADORLIGI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Sement sanoatida chang ishlab chiqarish jarayonining asosiy ekologik va ishchi salomatligi muammolaridan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada innovatsion filtr va aspiratsiya tizimlari yordamida chang emissiyasini kamaytirishning samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy baghouse, siklon va elektrofiltr texnologiyalari ko‘rib chiqilib, ularning ishchi salomatligi va atrof-muhitni muhofaza qilishdagi roli baholangan. Tadqiqot natijalari filtr tizimlarini optimallashtirish va sement zavodlarida xavfsiz ish muhitini yaratish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni taqdim etadi..