KURASH FALSAFASI VA UNING PЕDAGOGIK AXAMIYATI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Dunyo miqyosida umuminsoniy qadriyat sifatida keng tarqalgan ko‘pgina sport turlari bir vaqtlar qaysidir millatga mansub milliy sport turi, ya’ni qadriyati bo‘lib kelgan. O‘zbek xalqi ham o‘zining milliy qadriyati bo‘lmish “kurash” ni ming yillar davomida asrab-avaylab keldi va XX asr oxirida uni XXI asr sport turi sifatida dunyo sporti hamjamiyatiga taqdim etdi. Bu bilan o‘zbek halqi jahon  sporti sohasida yana bir umuminsoniy qadriyatni paydo bo‘lishiga o‘z hissasini qo‘shdi1.