INTELLEKTUAL SUG’ORISH TIZIMINI BOSHQARISH SXEMASI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Ushbu maqolada Arduino mikrokontroller va bir necha qurilmalar (bosim datchigi, tuproq namligi datchigi, sarf datchigi, temperatura datchigi) yordamida intellektual sug’orish tizimini qurish bo’yicha ma’lumotlar keltirilgan.Bu sug’orish tizimi tuproqning suv balansini aniqlashning aniq usulini suv tarkibidagi o’zgarishlarni avtomatik aniqlash bilan birlashtiradi.Bu maqolada o’lchovlarning aniqligini oshirish va qarorlarni avtomatlashtirish orqali sug’orish tizimini intellektuallashtirish mumkinligi ko’rsatilgan.