HUDUDLARDA MOLIYAVIY RESURSLARNI SHAKLLANTIRISHDA DAVLAT BYUDJETI VA MAHALLIY BYUDJETLARNING O‘ZARO UYG‘UNLIGI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada hududlarda moliyaviy resurslarni shakllantirishda davlat byudjeti va mahalliy byudjetlarning o‘zaro uyg‘unligi masalalari tahlil qilinadi. Mavzuning dolzarbligi hududlar iqtisodiy salohiyatini oshirish, mahalliy tashabbuslarni qo‘llab-quvvatlash va davlat moliyaviy siyosatining samaradorligini ta’minlash zaruratidan kelib chiqadi. Tadqiqotda davlat byudjeti va mahalliy byudjetlar o‘rtasidagi fiskal munosabatlarning nazariy va amaliy jihatlari, ularning hududiy rivojlanishdagi o‘rni hamda muvofiqlashtirish mexanizmlari ilmiy asosda yoritiladi. Natijalar asosida mahalliy byudjetlarning mustaqilligini oshirish, fiskal intizomni kuchaytirish va moliyaviy resurslarni barqaror shakllantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.