ODDIY TARKIBLI PORTLOVCHI MODDALARNING NORUDA QURLISH MATERIALLARI KARERLARIDA QO’LLANILISHI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu ishda burg’ulash-portlatish usulida tog’ jinslarini qazib olishga tayorlanadigan karerlardagi portlatish jarayoni to’g’risida ma’lumotlar keltirilgan. Oddiy tarkibli portlovchi moddalarning xususiyatlari, ularning tannarxi, ekologiyaga ta’siri, ishlatishdagi xavfsizligi boshqa tur portlovchi moddalarga nisbatan keltirilgan. Karerlarda ishlatilishi bo’yicha bitta noruda koni karerida ishlatilishi, bu portlovchi moddaning afzalliklari, shuningdek hozirgi qo’llanilayotgan miqiyosidan ham ko’proq qo’llanilishiga to’siq bo’layotgan sabablari to’g’risida ma’lumot keltirilgan.