MILLIY VA XORIJIY MATEMATIK TA’LIMNING QIYOSIY TAHLILI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasidagi milliy matematik ta’lim tizimi va bir qator ilg‘or mamlakatlar — Finlyandiya, Janubiy Koreya, Yaponiya va AQSh — matematik ta’lim tajribalari qiyosiy tahlil qilinadi. Maqolada o‘qitish metodikalari, baholash tizimi, o‘qituvchi malakasini oshirish, darsdagi innovatsion usullar va o‘quvchilarning natijalari solishtiriladi. Tadqiqotdan kelib chiqqan tavsiyalar milliy tizimni zamonaviy talablar darajasiga moslashtirishga yo‘naltirilgan.