MAMLAKATDA INVESTITSION FAOLLIK MEXANIZMI SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘NALISHLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Maqolada mamlakatda investitsion faollik mexanizmi samaradorligini oshirish yo‘nalishlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Investitsion faollikning iqtisodiy o‘sishdagi roli, uning moliyaviy, institutsional va tashkiliy mexanizmlari, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish strategiyalari o‘rganilgan. Xorijiy tajribalar va milliy iqtisodiyot sharoitlari solishtirilib, investitsion muhitni yaxshilash, kapital oqimini rag‘batlantirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari mamlakatda investitsion siyosat samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy yo‘nalishlarni belgilashga xizmat qiladi.