АВТОМОБИЛЬ ДВИГАТЕЛЛАРИДА СПИРТ БУҒЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Автомобилларда спирт буғларни ишлатиш эвазига ёнилғининг сарфини ва ишланган газларнинг заҳарлилигини камайтириш устида илмий- тадқиқот ишлари олиб борилмоқда. Лаборатория синовларида одатий  бензин-ҳаво аралашмасига спирт буғлари қўшиб ишлатилганида двигателнинг қуввати 9,17 % га ортди, ёнилғи сарфи 10,42 % га, ишланган газларнинг таркибидаги углерод оксиди 1,7 марта ва ёнмаган углеводородлар СН  1,99 марта  камайди.