POLIMERLANISH REAKSIYALARI: TURLI POLIMERLAR VA ULARNING HAYOTIMIZDAGI O’RNI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada polimerlanish reaksiyalarining mohiyati, polimerlarning turlari va ular inson hayotidagi amaliy qo‘llanilish sohalari haqida so‘z yuritilgan. Ayniqsa, turli xil polimerlarning kundalik turmushdagi, sanoat va tibbiyotdagi ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan. Shu bilan birga, sintetik polimerlar bilan bog‘liq ekologik muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham qisqacha tahlil qilingan. Maqola o‘quvchilarda polimerlar haqida umumiy tushuncha hosil qilish va ularning zamonaviy jamiyatdagi o‘rnini anglashga xizmat qiladi.