Cu(II) IONI BILAN NAFTALINDISULFONATNING KOMPLEKS BIRIKMASI SINTEZI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Olib borilayotgan ilmiy tadqiqot ishlari natijalaridan ma’lumki, bugungi kunda kompleks birikmalarni sintez qilishda tarkibida ikki yoki undan ortiq donor markazlari bo‘lgan organik ligandlar katta amaliy ahamiyatga ega hisoblanadi. Chunki ular markaziy atom bilan halqa hosil qilib, barqaror kompleks birikmalar hosil qiladi. Markaziy atomga muvofiqlashtirilgan metall atomlari ishtirokida besh va olti a’zoli halqa hosil bo‘lishi, kompleks birikmalarning barqarorligini oshiradi