PISTA OʻSIMLIGINING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI VA YETISHTIRISH AGROTEXNIKASI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Respublikamiz hududida 2018-2021-yillarda Navoiy, Surxondaryo, Qashqadaryo, Farg`ona, Аndijon va Toshkent viloyatlarida 10 ming gektarga yaqin maydonda intensiv tipdagi pista plantatsiyalarini barpo etish rejalashtirilgan. Bunda, ayniqsa, xandon pista plantatsiyalarini barpo etish tizimini soddalashtirish, pista o`rmonlarining xosildorligini oshirish, ularni ko`chatidan ko`paytirish usullarini soddalashtirish, pistachilikda innovatsion usullarni qo`llashga aloxida eʼtibor qaratilmoqda.