SOMONNI O‘RIB VA XASKASHLASH MASHINASI. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Maqolada somonli dalalarda, somon o‘rish balandligini qayta   rotorli o‘rgichning sxemasi ishlab chiqildi, shuningdek ishchi  organ  pichog‘i tig‘ini qiyalik burchagini aniqlashga  doir nazariy tadqiqotlar natijalari keltirilgan