SIMLI TARMOQ YARATISHDA SWITCH QURILMASINING AHAMIYATI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada Switch texnologiyasining simli tarmoqni qurishdagi ahamiyatini keltirib o‘tilgan. Switch  texnologiyasi yuqori tezlik, keng qamrov, yuqori sig‘im va mobillilik kabi afzalliklari bilan simli tarmoq infratuzilmasini rivojlantirishda katta rol o‘ynaydi. Switch  texnologiyasining turli sohalardagi qo‘llanilishi, jumladan, shahar va qishloq hududlarida internet qamrovini ta’minlash, M2M aloqlarini o‘rnatish, favqulodda vaziyatlarda aloqa ta’minoti va   Fttb texnologiyalarida qo‘llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi.