ZAMONAVIY YUK TASHISH VAGONLARINING KONSTRUKTIV XUSUSIYATLARI VA ENERGOTEJAMKORLIK AFZALLIKLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy yuk tashish vagonlarining konstruktiv xususiyatlari va ularning energotejamkorlik borasidagi afzalliklari tahlil qilinadi. Vagonlarning zamonaviy materiallar asosida yengil va mustahkam tuzilishda loyihalanganligi, aerodinamik shakllari, tormoz tizimlarining takomillashganligi va avtomatlashtirilgan boshqaruv uskunalari bilan jihozlanganligi ularning umumiy samaradorligini oshirayotgani ko‘rsatib o‘tilgan.