BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI HUQUQIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA METODOLOGIK YONDASHUVLAR (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Maqolada ta’limdagi islohotlar asosida jamyaitda bo‘lajak o‘qituvchilarni huquqiy kompetentligini rivojlantirishning dolzarbligi va ahamiyati huquqiy komptetentlik tushunchasining tasniflari asosida yoritib berilgan. Bundan tashqari maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning huquqiy kompetentligini rivojlantirishda metodologik yondashuv va tamoyillarning bo‘lajak o‘qituvchini jamiyatda sodir bo‘layotgan ijtimoiy-huquqiy  o‘zgarishlarda faol fuqarolik pozitsiyasida ijtimoiy mavqe yuzasidan ijtimoiy faolligini ta’minlashga xizmat qiluvchi xususiyatlari keltirib o‘tilgan.