2001-2016-YILLARDA MADANIY MEROS OBYEKTLARINI SAQLASH VA TIKLASH BO’YICHA DAVLAT SIYOSATI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada 2001-2016-yillarda Oʻzbekistonda madaniy meros obyektlarini saqlash va tiklash boʻyicha davlat siyosati tahlil qilinadi. Mazkur davrda qabul qilingan qonunlar, hukumat qarorlari va dasturlar asosida amalga oshirilgan tadbirlar koʻrib chiqiladi. Shuningdek, moddiy va nomoddiy madaniy meros obyektlarini asrab-avaylash, ularning rekonstruktsiyasi va xalqaro miqyosda targʻib etish masalalari yoritiladi. Maqolada ushbu yillarda madaniy merosni muhofaza qilish sohasida erishilgan yutuqlar va duch kelgan muammolar haqida xulosa beriladi.