AUTIZM SPEKTR BUZILISHI: SABABLARI, BELGILARI VA JAMIYATDAGI O‘RNI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada autizm spektr buzilishi (ASB) tushunchasi, uning sabablari, belgilari va davolash usullari haqida so‘z yuritiladi. Autizm – insonning ijtimoiy muloqoti va xulq-atvoriga ta’sir qiluvchi neyrobiologik holat bo‘lib, u turli shakllarda namoyon bo‘lishi mumkin. Maqolada autizmning erta alomatlari, tashxis qo‘yish usullari hamda davolash va terapiya metodlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, autizmli insonlarni jamiyatga moslashtirish va ularga ko‘mak berishning ahamiyati ham yoritilgan. Maqola mutaxassislar, ota-onalar va ta’lim sohasi vakillari uchun foydali bo‘lishi mumkin.