OʻGʻITLARNING O‘SIMLIK O‘SISHIGA TA’SIRI VA AGROEKOLOGIK MUVOZANATNI SAQLASH YO‘LLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada oʻgʻitlarning oʻsimlik o‘sishidagi o‘rni va ularning turli turlari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘g‘itlarning agroekologik tizimlarga ta’siri, ekologik xavfsizlikni ta’minlash va atrof-muhitga salbiy ta’sirini kamaytirish yo‘llari yoritilgan. Maqolada kimyoviy o‘g‘itlar va organik o‘g‘itlar o‘rtasidagi farqlar, ularning samaradorligi, shuningdek, o‘g‘itlarni to‘g‘ri qo‘llash usullari haqida fikr yuritilgan. Agroekologik muvozanatni saqlash bo‘yicha takliflar ham ilgari surilgan