PASKI JAG‘ DEFORMATSIYASI, ANATOMIK TUZILISHI VA KLINIK AHAMIYATI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada pastki jag' deformatsiyasining sabablari, turlari va ularning insonning hayot sifati hamda umumiy sog'lig‘iga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy diagnostika usullari va jarrohlik hamda konservativ davolash yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida pastki jag' deformatsiyasining oldini olish va uni tuzatishning samarali usullari taklif etilgan.