BOSHLANG'ICH SINFLARDA DISLEKSIYASI BO'LGAN O'QUVCHILARDA O'QISH QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISH BO'YICHA LOGOPEDIK-TUZATUV ISHLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Disleksiya – bu o'qish va yozish qobiliyatlariga ta'sir qiluvchi nevrologik holat bo'lib, u o'quvchilarda harflarni, tovushlarni to'g'ri ajratish va o'qilgan matnni tushunishda qiyinchiliklarni keltirib chiqaradi. Disleksiya, ayniqsa, boshlang'ich sinf o'quvchilarida keng tarqalgan bo'lib, ular uchun o'qish va yozish muammolari akademik muvaffaqiyatga salbiy ta'sir ko'rsatishi mumkin. Ushbu maqola boshlang'ich sinf o'quvchilarida disleksiya bo'lgan o'quvchilarning o'qish qobiliyatlarini shakllantirish bo'yicha logopedik-tuzatuv ishlari va metodikalarini tahlil qiladi. Logopedik-tuzatuv ishlari disleksiya bo'lgan o'quvchilarning o'qish va yozish qobiliyatlarini rivojlantirish uchun muhim ahamiyatga ega.