BA’ZI 3D –METALLARNING 2,6-PIRIDINDIKARBON KISLOTASI BILAN KOMPLEKS BIRIKMALARI SINTEZI VA TADQIQI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Mazkur maqolada ba’zi 3d-metallarning 2,6-piridindikarbon kislotasi bilan kompleks birikmalarini sintez qilish va ularning xossalarini tadqiq qilish natijalari keltirilgan. Kompleks birikmalarning sintezi usullari, kimyoviy va fizikaviy xossalari o‘rganilib, ularning strukturasi IR-spektroskopiya, rentgen-fazoviy analiz (RFA) va termogravimetrik analiz yordamida aniqlangan. Tadqiqot natijalari kompleks birikmalarning turli sohalarda, jumladan, katalizator, dori vositalari va sensor texnologiyalarda qo‘llanish imkoniyatlarini namoyon etdi.