SURXONDARYO VILOYATIDA KALIY XLORID ISHLAB CHIQARISHNI YO‘LGA QO‘YISHNING AHAMIYATI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatida kaliy xlorid ishlab chiqarishni yo‘lga qo‘yishning iqtisodiy va qishloq xo‘jaligi sohasidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Mahalliy ishlab chiqarishni rivojlantirish orqali O‘zbekistonning mineral o‘g‘itlarga bo‘lgan talabini qondirish va importga qaramlikni kamaytirish imkoniyati muhokama qilinadi. Shuningdek, kaliy o‘g‘itlari ishlab chiqarishni kuchaytirish natijasida agrar sektor samaradorligini oshirish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.