SARALASH ALGORITMLARIDA TAQQOSLASHLAR SONI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ushbu maqolada turli xil saralash algoritmlari amalga oshirilgan taqqoslashlar soni bo‘yicha tekshiriladi. Tanlash va pufakcha usulida saralash kabi mashhur usullar tahlil qilindi. Asosiy e’tibor tajribalar orqali olingan nazariy baholar va empirik natijalarga qaratiladi. Maqola vazifalarning o‘ziga xos xususiyatlariga qarab tegishli tartiblash algoritmini tanlash muhimligini tasdiqlaydi, bu taqqoslashlar sonini kamaytirish orqali bajarish vaqtini sezilarli darajada qisqartirishi mumkin.