BYUDJET TASHKILOTI OLIY TA’LIM MUASSASALARINING MOLIYAVIY FAOLIYATINING BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA ICHKI AUDITNING TUTGAN O‘RNI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Oliy ta’lim muassasalari byudjet tashkilotlari sifatida kelajak avlod rahbarlari va fuqarolariga bilim va ko‘nikmalar berish orqali jamiyat kelajagini shakllantirishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Ushbu muassasalar o‘z faoliyatini davom ettirish, tadqiqotlar olib borish va qulay o‘quv muhitini ta’minlash uchun infratuzilmaga sarmoya kiritish uchun katta moliyaviy resurslarga tayanadi. Shuning uchun ushbu resurslarni samarali boshqarish moliyaviy faoliyatning barqarorligini ta’minlash uchun juda muhimdir, bu yerda ichki audit muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada ichki audit oliy o‘quv yurtlarining byudjet tashkilotlarida moliyaviy faoliyat barqarorligini kafolatlashda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlangan.