BO’LAJAK OLIGOFRENOPEDAGOGLARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI O'ZIGA XOSLIGI. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Bolajak oligofrenopedagoglarning kasbiy kompetentligini shakllantirish jarayoni maxsus pedagogikaning asosiy yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Ushbu maqola oligofrenopedagoglarning kasbiy kompetentligini rivojlantirish jarayonida e’tiborga olinishi kerak bo‘lgan asosiy omillarni va ularning o‘ziga xos jihatlarini tahlil qiladi. Shuningdek, oliy ta’lim muassasalarida bu mutaxassislarning tayyorlanishidagi zamonaviy yondashuvlar va samarali metodlar ko‘rib chiqiladi. Maqolaning asosiy maqsadi — bolalar va o‘smirlar bilan ishlashda pedagoglarning kasbiy kompetentligini oshirish va bu orqali ta’lim sifatini yaxshilashdir.