O’ZBEK VA XORIJIY TILLARDA O`QITISH METODIKASI - Аминова Муниса (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
O’qituvchi-muallimning muvaffaqiyatli faoliyat ko‟rsatish uchun nafaqat predmetli, pedagogik va psixologik bilimlar, balki yana boshqa alohida xususiyat– muloqot qila olish ko’nikma va malakalari ham, albatta, zarur hisoblanadi. Inson go‟dakligidan boshlab muloqot malakalarini egallay boshlaydi. Ammo katta bo‟lganidan keyin hamma ham kerakli darajada muloqot o’rnata olmaydi. Pedagoglik kasbi o’z xususiyatiga ko’ra , inson-inson tipidagi kasblarsirasiga kiradi va shuning uchun ham muloqot qila olish ko’nikmasi pedagog uchun yetakchi, kasbiy muhim ko‟nikmalardan sanaladi