Gimnastika zallarning talablari va sport zallar xususiyatlari. - Sayfiev Hikmatullo Xayrullayevich (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
: Jismoniy tarbiyada gimnastika alohida o'rin tutadi, bu umumiy jismoniy ivojlanish va insonning asosiy harakat qobiliyatlarini yaxshilashni ta'minlaydi. imnastika o'ziga xos muammolarni eng muvaffaqiyatli hal qilish uchun keng koniyatlar yaratadigan turli xil mashqlar bilan ajralib turadi. Pedagogik vazifalar. Turli gimnastika turlari bo'yicha mashg'ulotlar hal qilishga yordam beradi eng muhim vazifalardan biri jismoniy tayyorgarlikni ta'minlashdir jismoniy va ma’naviy quvvati barkamol rivojlangan kuchli yosh avlod.