INTENSIV BOG‘LARIDA KESISH USULLARI VA DARAJALAROIDA OLMA DARAXTLARINING O‘SISH VA RIVOJLANISH VA HOSILDORLIGIGA TA’SIRI - Yunusov Rustam; Ravshanov Jasurbek Fazliddin o‘g‘li; Jumayeva Zulfiya Mahmud qizi. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Maqolada intensiv olma bog‘larida 3-xil navni MM-106 o‘rta o‘suvchi payvand tagga ulangan daraxtlarni fitometrik ko‘rsatgichlari, o‘sish rivojlanish va hosildorlikka kesishni usullari va darajalari o‘rganilgan. Tajriba natijalarida olma daraxtlarini maqbul kesish usuli va darajalari yoshartiruvchi va me’yorlashtiruvchi 3-4 yillik qishlik kesishda kuzatilgan.