(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
: Moybo‘yoqda tasvirlarni ishlash rassom uchun ham, endi o‘rganayotgan talaba uchun ham juda qiziqarli mashg’ulotdir. Ammo bu mashg’ulotning jiddiy qiyinchiliklari ham mavjud bo‘lib, u moybo‘yoq rangtasvir texnologiyasi bilan ham borg’iq. Chunki moybo‘yoq bilan ishlash ma’lum tayyorgarlikni talab etadi. Ularga bo‘yoqlarni tanlash, ish uchun sath (mato)ni tortib tayyorlash, uni qoplama (grunt) bilan yopish, mo‘yqalamlarni tanlash, eritgichlarni tanlab olish kabi zarur tadbirlarni kiritish mumkin. Moybo‘yoq tasvirlar ishlashni o‘rganish natyurmortlarni chizib mashq qilish orqali o‘zlashtirilsa maqsadga muvofiq bo‘ladi.Aynan bu maqola orqali oliy , o’rta maxsus , professional talim o’quvchilari va talabalari foydalanishi va moybo’yoqda ishlash sir-asrorlarini o’rganishi mumkin.