(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Diapazoni rostlanadigan ferromagnit tok o‘zgartirgichlarining ishonchliligini oshirish Sinov muddati mobaynida ishdan chiqqan FMTO‘ yangisi bilan almashtirilmadi. Umumiy sinov muddati T0=200·103 soat Ushbu muddat mobaynida chulg‘amlar izolyasiyasi, ularning kirish va chiqish qismalarining ishdan chiqishi hamda FMTO‘ lar ishchi holatining o‘zgarishining ishdan chiqish intensivligini, yuqori chegarasi, 90 % li resursning ikki tomonlama ishonchlilik chegaraviy qiymatlari topish va hisoblash. O‘lchanayotgan tok qiymatini tasodifiy o‘zgarishiga olib keluvchi xatolik manbai, ya’ni energetik tizimda yuz beradigan o‘tkinchi jarayonlar va qisqa tutashuvlar oqibatida undagi elektromagnit qurilma(generatorlar, kuch transformatorlari va boshqalar magnit materiallari magnitlanish xarakteristikasining to‘yinish qismiga o‘tishi natijasida o‘lchanayotgan tok tarkibida yuqori garmonikalar paydo bo‘lishini o’rganish