(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalardan foydalanish hamda qishloq xo’jalik yerlarini monitoring qilish va elektron kartalarini tuzish, qishloq xо‘jaligi kartalarini yangilash bo‘yicha ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Qishloq xo‘jaligiga mo‘ljallangan yerlar va ekinlarni monitoring qilish yangi tizimini joriy etish, qishloq xo‘jaligi yerlari talon-toroj qilinishi oldini olish, yer tuzish, masofadan zondlash va raqamlashtirish ishlarini yanada jadallashtirish, moddiy-texnika bazani mustahkamlash, malakali kadrlar bilan ta’minlash, xizmat ko‘rsatish tizimini takomillashtirish maqsad qilingan.