(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ma’lumki, konstitutsiyaviy islohotlar Yangi O’zbekiston jamiyatining evolyutsion rivojlanishidan kelib chiqayotgan hayotiy zaruratdir. Yangi tahrirdagi Konstitutsiyamizning asosiy, printsipial yangiliklari, avvalo, O’zbekiston – suveren, demokratik, huquqiy va ijtimoiy davlat ekani qat’iy belgilab qo’yilayotganida aks etadi. Oʻzbekistonning 65 foizga yangilangan yangi Konstitutsiyasining qabul qilinishi Oʻzbekiston taraqqiyotida yangi tarixiy va burilish davriga qadam qoʻyganini anglatadi. Asosiy qonunning ana shunday har tomonlama yangilangani mamlakatimizda o‘tgan olti yil davomida erishilgan muvaffaqiyatlar, mustaqillik yillarida erishilgan eng muhim marralar mustahkam huquqiy va iqtisodiy poydevor qo‘yilganidan dalolatdir.