(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Shoshilinch psixologik yordam-bu favquloda vaziyatlarda ko’rsatiladigan psixologik faoliyat turi. Bu psixologning kasbiy faoliyat bilan shug’ullanishi kerak bo’lgan maxsus sharoitlar bilan bog’liq bo’lib, insonning kognitiv va shaxsiy sohalariga kuchli emotsional ta’sir ko’rsatadigan hodisadan so’ng darhol shoshilinch psixologik yordam ko’rsatish zarur. Bu texnogen yoki tabiiy favqulodda vaziyatlar bo’lishi mumkin, yo’l - transport hodisalari, yaqin kishining o’limi kabi ta’sirlardan kelib chiqadigan stressli omillar.