(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Bilamizki, geometriya masalalarini yechish ba’zi bir o’quvchilar uchun qiyinchilik tug’diradi. O’qituvchilar esa o’quvchilarga masalalarni turli usullarda tushuntirishlari kerak bo’ladi. Ushbu maqolada ba’zi geometriya masalalariga kombinatorikani tadbiq etgan holda ishlashni ko’rsatamiz. Bu o’quvchilar masalalarni yechishda qiyinchilikka duch kelmasligi maqsadida tadbiq qilinadi.