(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida korxona ishlab chiqarish faoliyatining asosiy ko’rsatkichlaridan biri foyda hisoblanadi. Bunday sharoitda mahsulot sifatining iqtisodiy ahamiyati albatta ortib boradi. Agar korxonalar ishlab chiqarayotgan mahsulot sifatini yaxshilasa, unda bunday mahsulotlar tezda o’z xaridorlarini topishidan tashqari, ular nisbatan yuqori narxda ham sotiladi va bu korxona oladigan foyda miqdorini oshiradi. Xalqning moddiy va madaniy turmush darajasini yuksaltirish va ta’minlash xalq xo‘jaligi oldida turgan asosiy vazifadir.