(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Мақолада, жонсиз ва тирик табиат тўғрисида яхлит тасаввурни шакллантириш контекстида, умумтаълим муассасаларида биология ва география фанини интеграциялашган ҳолда ўқитиш ўқувчиларнинг илмий дунё қарашини шаклланишида яхши натижа бериши ҳақида фикр юритилади. Интеграциялашган таълим асосида биология ва география фанларининг ўзаро боғлиқлиги ва бир-бирини тўлдириши тушунтирилади.